En god måde at få hjælp til din virksomheds HR-arbejde på er ved at hyre en ekstern HR-rådgiver.

For lad også bare sige det, som det er: hvis du har en virksomhed med medarbejdere, så har du også brug for at have styr på de forskellige HR-regler. Disse regler vedrører alt fra ansættelseskontrakter til MUS-samtaler.

Faktisk hjælper du også dig selv ved at få HR-hjælp, for når du har tænkt på reglerne, kan du undgå forskellige problematikker relateret til eksempelvis tidskrævende og ressourcetunge personalesager.

Så hvad kan du bruge din HR-konsulent til? Det tager vi et kig på i næste afsnit.

Hvad kan du bruge din HR-konsulent til?

Faktisk kan en HR-konsulent hjælpe dig med alle de HR-opgaver, som en fastansat HR-medarbejder og permanent HR-afdeling ville kunne hjælpe dig med.

Det vil sige arbejde så som hjælp til ansættelsesforløb, udarbejdelse af ansættelseskontrakter, rekruttering og hjælp til medarbejderudviklingssamtaler – og meget mere.

Når du får specialist hjælp til denne type af opgave, så slipper du for at skulle have styr på alle reglerne selv. Godt nok koster det selvfølgelig penge at få ekstern specialisthjælp, men til gengæld er pengene også givet rigtig godt ud, når du kan få hjælp til at ansætte den rigtige medarbejder i første forsøg samt hjælp til at undgå kedelige personalesager.

Samtidig er HR-jura – og jura generelt – ikke noget, som de fleste virksomhedsejere synes er spændende at skulle bruge tid på. Dog er HR-jura dog helt essentielt at kende lidt til, hvis man har medarbejdere og ansatte. Her kan du få hjælp af din eksterne HR-specialist.

Her kan du finde en HR-rådgiver

Nu har vi talt lidt om alle fordelene ved at få hjælp i virksomheden af en HR-specialist, men hvor kan du finde en HR-rådgiver henne? Her kan du naturligvis bruge det store internet til at hjælpe dig. Du skal bare søge efter et HR-firma på Google, og så kan du finde frem til et. Søger du en ekstern HR-konsulent, kan du også bare følge linket til et godt HR-firma i Københavns-området.

Derudover er der mange gode muligheder for at finde hjælp fra et HR-firma, hvis du bruger de sociale medier såsom LinkedIn.

Her vil du altid let kunne fortsætte en hurtig søgning efter folk, som er HR-eksperter. Du vil altid kunne række ud til dem og derefter indgå i dialog med dem og høre dem, om de er det rette match for dig. 

For HR-branchen er blevet digital, ligesom så mange andre brancher, og du vil derfor altid kunne finde en HR-specialist på nettet til at hjælpe dig. God fornøjelse med det!